Reisverhalen

Suzanne Reep. - Possible Impact

‘Je krijgt echt een bredere blik én klik’

De huisstijl was klaar, de herpositionering ook, maar nu moest het nog van de tekentafel naar het hart. ‘Echt voelen waar Possible Impact voor staat en dat uitdragen’. Daarom koos Suus (43) voor het programma Betekenisvol Ondernemen. Ze werkt als zelfstandig adviseur voor bedrijven die het ‘Noaberschap’ belangrijk vinden. Waarin de mens centraal mag staan. 

 

‘Ik heb geen vijf weken in één dag’

Suus is zo iemand die altijd voor iedereen klaar staat, met alle positieve energie en grote lach die ze heeft. Een echt mensenmens. Suus: ‘Maar dat is tegelijk mijn valkuil. Van Wiebe heb ik ook echt geleerd om mezelf de vraag te stellen of een inkomende vraag mijn bedrijf en mijn missie dient. Doet dat het niet? Dan overwegen om het niet te doen. Door dit traject aan te gaan ben ik veel bewuster gaan ondernemen en dat is heel fijn. Ik heb namelijk geen vijf weken in één dag.’

 

Van elkaar leren

Het programma kwam voor Suus als geroepen. Juist omdat ze daarvoor nog niet echt bewust bezig was met betekenisvol ondernemen. En omdat ze ook graag van andere ondernemers wilde leren. Suus: ‘Wat ik heel fijn vond aan het programma is dat je groots mag dromen. En dat de andere deelnemers mij daarin geïnspireerd hebben. Ik heb, los van Wiebe en de andere trainers, ook veel gehad aan hun kennis en ervaring. Met elkaar sparren, intervisie… Ja, dat heeft me veel gebracht.’

 

‘Alle lessen waren een cadeautje’

De training over Human Design, de lessen over authentieke marketing bedrijven, de ademhalingsoefeningen en het ijsbad. Allemaal waardevolle lessen als het aan Suus ligt. ‘Stuk voor stuk cadeautjes, alles kwam op het goede moment.’ Vanuit haar werk richting HR heeft ze al veel inzichten over zichzelf opgedaan via DISC en MBTI, maar het Human Design is voor haar extra belangrijk geweest. ‘Daar viel alles op z’n plek. Aan de ene kant werden mijn sterktes bevestigd, maar ik kreeg ook inzicht in de knopen in mijn maag. Dat waar ik vanuit mijn opvoeding geen ruimte voor voelde, merkte ik nu in mijn interne strijd. En die werden door het design bevestigd.  Ook de groep heeft me goed geholpen. Daar waar ik af en toe zelf weer even de oogkleppen op had, wezen zij me op mijn dromen en op mijn sterktes uit mijn Human Design.’

Verwondering

‘Verwondering’ is het woord dat meer dan eens voorbij komt in het interview. Suus licht toe: ‘Ik heb me op meerdere punten in het programma verwonderd. Wat ik zelf kan, hoe ik mijn grenzen iedere keer weer kon verleggen, de fijne manier van begeleiden en de interactie met de andere deelnemers. Maar ook de bijzondere manier van dromen over je eigen bedrijf. Dan was het soms zelfs jammer om weer terug te keren op aarde om concreet te worden, haha. Maar ook dat is natuurlijk nodig!’

 

Terugblik op het programma

Suus blikt met een grote lach terug op haar deelname: ‘Door de begeleiding van Wiebe, heb ik mezelf zien openen. Dit is echt een heel ander level qua coaching en inhoud dan vele andere programma’s. Daarin was het heel fijn dat onze tribe van ondernemers goed bij elkaar paste. We vulden elkaar goed aan. Ik ben groots gaan dromen en daar heb ik nog iedere dag profijt van.

 

Aanrader?

Of ze het programma zou aanraden? Daar antwoordt ze volmondig ‘JA’ op: ‘Absoluut. De reis die je met elkaar maakt is heel bijzonder. Door het programma en de andere ondernemers krijg je echt een bredere blik én klik. En ik raad het nu al bij heel veel mensen in mijn omgeving aan. Omdat je op een heel andere manier naar de zaken gaat kijken. Door die nieuwe perspectieven kun je weer nieuwe stappen zetten. Wat trouwens meestal stappen zijn naar binnen, om vervolgens naar buiten te stappen. Naar wie je in de kern bent, waar je voor staat en wat je daarin de wereld te brengen hebt.’

 

Achtergrondinformatie over Possible Impact

Possible Impact zet de mens centraal in organisaties. Of beter gezegd, het welzijn van de mens. De spreekwoordelijke bloem op de juiste plek zetten en daar ook met elkaar over communiceren en in afstemmen. Vanuit het Afrikaanse Ubuntu-principe, wat staat voor ‘ik ben, omdat wij zijn’. Zodat iedereen kan groeien en bloeien en inclusie ook echt oprecht wordt doorgevoerd. Dat doet Suus door functiegerichte organisaties meer mensgericht te laten organiseren. Dat is volgens haar veel natuurlijker en past beter bij de wens van veel werkgevers om personeel in een krappe arbeidsmarkt aan te trekken: ‘Als je mensen behoudt en hen ambassadeurs maakt, dan kunnen zij het woord voor je doen om nieuwe mensen aan te trekken. Extern winnen, is intern beginnen.’

Ware voldoening ligt in het laten samenvallen van je talenten met dat waar de wereld behoefte aan heeft