PROGRAMMA BETEKENISVOL ONDERNEMEN

Persoonlijk ontwikkeltraject voor professionals die van betekenis willen zijn

Mens,

Wat raakt jou
als je naar de
wereld kijkt?

Werk jij voor het geld of werk jij omdat je iets toe wilt voegen met jouw talenten? Ik geloof dat de wereld zit te wachten op mensen die van betekenis zijn en daarmee het verschil maken. Voor zichzelf en voor de wereld. 

Het wordt steeds zichtbaarder dat de problemen die we nu zien in de wereld niet op te lossen zijn met dezelfde denkwijze als waaruit ze zijn ontstaan. Daarom zijn we toe zijn aan een nieuw economisch verhaal, het verhaal van de Betekenis economie. Een economie waarin we net zoveel waarde hechten aan het creëren van maatschappelijke impact als aan het verdienen van geld.

Dit nieuwe verhaal ontkiemt zich op tal van plekken over de hele wereld.  Het is een beweging die van onderaf ontstaat, doordat individuele mensen het anders gaan doen en betekenis toevoegen aan hun werk en/of ondernemerschap. Op deze manier krijgt de Betekenis economie vorm.   

Word jij ook onderdeel van de beweging?


Wees de verandering die je in de wereld wilt zien

herken je dat?

 • Je bent zzp’er, ondernemer, leidinggevende of je werkt als ondernemende professional binnen een organisatie.
 • Je ziet een wereld die volop in beweging is. Er zijn een aantal grote maatschappelijke uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Denk aan de toenemende polarisatie, de klimaatcrisis, biodiversiteit verlies of de groeiende kloof tussen arm en rijk.
 • Jij hebt de talenten in huis om het verschil te maken en van betekenis te zijn voor de maatschappij. Je hebt ideeën over hoe het anders en beter kan, maar de praktijk is vaak weerbarstig. 

Wees de verandering die je in de wereld wilt zien. Ontdek dat je tot veel meer in staat bent dan je denkt en ga staan voor jouw unieke verhaal. Maak jouw visie tastbaar en zet nu stappen om jouw dromen waar te maken. 

Benieuwd hoe? Lees hieronder meer over het programma Betekenisvol ondernemen.

 •  


Inhoud

Programma

Het programma Betekenisvol ondernemen is een prachtige, afwisselende en leerzame reis. Een reis in een fijne groep gelijkgestemden. Een reis waarin je nog meer ontdekt waar jouw potentieel ligt en hoe je dit potentieel in kunt zetten om van betekenis te zijn. Voor jezelf en voor de wereld. Wat dit programma vooral bijzonder maakt is de combinatie van hoofd & lichaam die als een rode draad door het programma is verweven. Hierdoor ga je veel bewuster en geruster leven en succesvoller ondernemen. Je verbindt business met betekenis

In dit halfjaar traject maak je contact met jouw kern, met dat waar het jou echt om gaat. Je leert je eigen belemmeringen zien, omgaan met je innerlijke saboteurs, zet een scherpe nieuwe profilering neer die recht doet aan wat jij van waarde hebt voor de ander (en jezelf) en durft echt te gaan staan voor dat wat jij te brengen hebt. Je ontwikkelt jouw eigen unieke verhaal waarmee je de wereld in stapt. Hier ben IK.

Met JOUW unieke verhaal wordt je onderdeel van de beweging naar een nieuwe economie en een nieuwe maatschappij, waarin we net zoveel waarde hechten aan het creëren van maatschappelijke impact als aan het verdienen van geld.

Download hier het volledige programma.

Locatie

 

Het programma vindt plaats op een prachtige locatie net buiten  Apeldoorn. Kijk voor meer informatie en een sfeer impressie op ‘t Kalfje Apeldoorn.

Investering: € 2650 excl. BTW*

*Wanneer je werkzaam bent in de culturele of creatieve sector dan kom je in aanmerking voor de PPO subsidie. Je krijgt dan tot 80% van de kosten van het programma vergoed tot een maximum van € 2500 per jaar. Kijk voor meer informatie op www.werktuigppo.nl 

*Ik ben als ondernemerscoach aangesloten bij de startversneller. Als je een startende ondernemer bent in Gelderland of Overijssel en je bent minder dan 5 jaar ingeschreven bij de KVK, dan kun je gebruik maken van deze subsidieregeling. Je krijgt 80% van de kosten vergoed. Meer info: www.startversneller.nl 

Data

START IN FEBRUARI 2023

Dag 1: 10 februari 2023 
Dag 2: 9 maart 2023 
Dag 3: 7 april 2023 
Dag 4: 19 april 2023 

Dag 5: 19 mei 2023

Dag 6: 28 juni 2023

START APRIL 2023

Dag 1: 14 april 2023 
Dag 2: 25 mei 2023 
Dag 3: 22 juni 2023 
Dag 4: 14 juli 2023 
Dag 5: 25 augustus 2023
Dag 6: 6 oktober 2022

START IN SEPTEMBER 2023

Dag 1: 29 september 2023 
Dag 2:  27 oktober 2023 
Dag 3: 24 november 2023 
Dag 4: 8 december 2023 

Dag 5: 12 januari 2024

Dag 6: 23 februari 2024

 

6McZft0QbCPqCGWCkdyV_man-bergen

Stel je voor…

Je bent 10 jaar verder, de wereld is veranderd, de transitie naar een nieuwe samenleving en nieuwe economie heeft zichtbaar vorm gekregen. Wat voor jou startte als een droom is nu werkelijkheid geworden. Je had van tevoren niet kunnen bedenken dat je als individu zoveel impact kunt realiseren in zo’n korte tijd. 

 

Jij hebt een beweging in gang gezet die het leven van zoveel mensen op een positieve manier heeft beïnvloed en je verdient er tegelijkertijd een goed inkomen mee. Je weet inmiddels als geen ander hoe vervullend het is om van betekenis te zijn. Dit is iets wat nooit stopt en altijd door zal gaan. De afgelopen 10 jaar waren slechts het begin van dit nieuwe avontuur. 

 

Kun je je het al voorstellen? Dit is het begin van een droom die werkelijkheid wordt. Reisverhalen van deelnemers

IMPACT VAN HET PROGRAMMA

 • Je leert jezelf (nog) beter kennen als mens en als ondernemer.

 • Je maakt contact met een diepere laag in jezelf, van waaruit het jouw werk moeiteloos gaat.

 • Je creëert een groep gelijkgestemden waar je nog lange tijd op terug kunt vallen.

 • Door te vertrouwen op je lichaam ervaar je meer verbinding met jezelf en de mensen met wie je werkt.

 • Je leert hoe je jezelf meer kunt laten zien, waardoor er een diepere verbinding ontstaat met mensen en je meer impact maakt.  
 • Je leert om meer vanuit rust en zelfvertrouwen je werk vorm te geven.
 • Je ontdekt hoe je meer vanuit betekenis kunt werken en tegelijkertijd financieel gezond kunt zijn.
 • Je ontdekt wat jouw rol is in de nieuwe economie, de Betekeniseconomie.

Reisbegeleider

testimonials

wat zij zeggen

Ik heb al veel gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar de combinatie in dit programma van persoonlijke ontwikkeling in combinatie met dat wat je te doen hebt als ondernemer is echt onbeschrijfelijk waardevol. Het is anders dan de standaard, wat mij enorm aantrekt. Het vraagt van mij om mezelf uit te dagen en het laat me mijn dromen benoemen. Dat is de eerste stap richting Betekenisvol ondernemen. Dankzij de zorgvuldige begeleiding door Wiebe en de veiligheid en steun in de groep durf ik stappen te nemen die direct positieve impact hebben op mijn persoonlijke en zakelijke groei. Het voelt echt elke keer weer als een cadeau om samen aan de slag te mogen gaan.
Suus Reep
Founder @Possible Impact
Het programma Betekenisvol ondernemen is voor mij het samenkomen van hoofd en hart in een zakelijke training. Dat vind ik zo bijzonder! Het is niet een training die wordt afgedraaid, maar een persoonlijke ontdekkingsreis, afgestemd op wie ik ben als ondernemer. Het traject zit heel goed in elkaar door vanuit jouw verlangen naar je persoonlijkheid te kijken en van daaruit door de weerstand heen tot actie te komen. Die combinatie van de diepere laag en het concreet uitgedaagd worden om in beweging te komen heb ik nog niet eerder zo in een training ervaren! Ik kan het iedereen aanraden, Wiebe is een trainer die je op een kalme manier door dit krachtige traject begeleid.
Steef Niesing
Founder @Vivatec

Waarom dit programma?

Omdat de wereld vraagt om succesvolle betekenisvolle ondernemers. Je leert hoe je met jouw bedrijf het verschil maakt en van betekenis bent voor de wereld. 

Omdat je tot veel meer in staat bent dan je denkt. Je ontdekt waar jouw unieke kwaliteiten liggen en hoe je van hieruit jouw ideeën om kan zetten naar werkelijkheid.

Omdat je vanuit een diepere betekenis jouw werk wilt vormgeven. Je leert dat het leven een avontuur is, wanneer je het vanuit een diepere betekenis vormgeeft.

Omdat je gelijkgestemden leert kennen waarmee je gaat  ontdekken hoe het is om van betekenis te zijn en tegelijkertijd resultaten te boeken.

Omdat je gaat ontdekken wat de ideale afstemming is tussen wat jij te bieden hebt en wat de wereld van jou vraagt. Zodat je focus kunt aanbrengen en de juiste dingen doet.

Omdat je concrete resultaten wilt boeken. Je daagt elkaar uit om stappen te zetten buiten de comfort zone, zodat je groeit op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

Ware voldoening ligt in het laten samenvallen van je talenten met dat waar de wereld behoefte aan heeft