voor Scale ups

Ik help je om slimmer te organiseren

Bouw de organisatie die bij je past

Organisaties in de nieuwe economie vragen om nieuwe manieren van organiseren

Heb jij het gevoel dat je meer aan het managen bent dan aan het ondernemen? Zoek je een manier waarop mensen meer eigenaarschap pakken en gaan werken aan de missie van het bedrijf?

Ik help je om je organisatie zo in te richten dat mensen gaan doen waar ze goed in zijn, zodat alle talenten optimaal worden benut.

Ik geloof dat organisaties die werken aan de nieuwe economie zich ook op een nieuwe manier moeten organiseren. Daarbij hanteer ik de principes van Frederic Laloux (Reinventing organisations). Net als mensen doorlopen organisaties een aantal fases in de evolutie. De meest vernieuwende/ succesvolle bedrijven bevinden zich in de cyane fase. Deze kenmerkt zich als volgt: 

Alleen kunnen we zo weinig. Samen kunnen we zoveel.

Eigenaarschap

zelfsturend

Door het eigenaarschap bij de mensen zelf te beleggen, rollen goed te verdelen en mensen af te laten stemmen op hun persoonlijke drive en de gezamenlijke missie kun je zelfsturing in teams bevorderen.

Potentieel

hele mens

Moedig mensen aan om  zichzelf te zijn op het werk ipv alleen hun professionele ik naar voren te schuiven. Organisaties waar de hele mens aanwezig is lopen voorop op het gebied van klantgerichtheid en innovatie.

Richtingsgevoel

evolutionair doel

Van Cyane organisaties wordt gezegd dat ze een eigen richtingsgevoel hebben. In plaats van controle uit te oefenen en de toekomst te voorspellen  worden de leden uitgenodigd om te luisteren waar de organisatie naar toe wil. 

Met mij aan de slag

Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?

testimonials

wat zij over mij zeggen

Wiebe kun je inschakelen voor een project dat je 'kunt voelen'. Hij kan gewoon hands on 'de shit regelen', maar is ook afgestemd op wat er in een proces nodig is. Hij zorg dat dingen echt van de grond komen, heeft manifestatiekracht. In elk project heeft hij oog voor de mens en laat hij iedereen in hun waarde.
Bas Mennink
Co-founder @H3lab
Wiebe is een echte ondernemer en spreekt vanuit ervaring. Hij heeft mij geholpen met mijn zaak door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, waardoor ik zelf tot nieuwe inzichten kwam en verder kon. Daarnaast heeft hij een groot netwerk en brengt hij je in contact met de juiste mensen.
Patrick Roozemond
Founder @Kari's Crackers
Wiebe is een echte verbinder die mensen in hun waarde laat. Je kunt hem het beste inschakelen in de beginfase van een initiatief. Hij is creatief en kan vanuit ervaring mee denken hoe je iets het beste vorm kan geven. Naast zijn creativiteit is Wiebe resultaatgericht. Een prettig persoon om mee samen te werken.
Jaap Flendrie
Co-founder Mijn Eigen Zaak