Reisverhalen

Patrick van Gurp - The jungle warrior

‘Alle dans- en spreekopdrachten vielen uit, waardoor ik stil kwam te staan…’

‘Ik wilde niet langer het verhaal van anderen visualiseren, maar mijn eigen verhaal laten zien. Vanuit de achtergrond weer in de spotlights stappen. Maar de vraag was: wat is mijn eigen verhaal?’

Na een carrière als professioneel danser, richtte Patrick (41) samen met twee anderen een marketingbureau in Apeldoorn op. Hij genoot van het maken van video’s voor verschillende opdrachtgevers, maar dit veranderde toen hij steeds vaker de verbinding met zijn opdrachtgevers mistte. Het werd steeds harder werken, terwijl hij niet altijd het gevoel had dat er waardering was voor zijn werk. Toen er een grote opdracht aan zijn neus voorbij ging, wogen de baten niet meer op tegen de lasten.


Gedwongen dieptepunt

Het roer moest om, maar wat nu? Een tijd van experimenteren met storytelling, mensen motiveren, spreken en dansen brak aan. Tot corona roet in het eten gooide. Alle dans- en spreekopdrachten vielen weg en plots stond Patrick stil. Veel twijfels, geen werk en geen duidelijk beeld van zijn toekomst; het dieptepunt.           


Terug naar de basis                                            

Om zijn leven weer richting te geven besloot Patrick mee te doen aan het programma ‘Betekenisvol ondernemen’. Door het programma herontdekte Patrick wie hij wil zijn als ondernemer en waar zijn passie écht ligt. Zo keerde hij terug naar zijn basis: het dansen en het beschermen van het regenwoud. Hier ontstond zijn nieuwe bedrijf: ‘The Jungle Warrior’. Sindsdien creëert Patrick al dansend bewustwording over het regenwoud. Niet langer ondernemen om het ondernemen, maar ondernemen om het verschil te maken! Hoe Patrick zijn ervaring met het programma mooi omschrijft: ‘Het overtrof al mijn verwachtingen…’.

 

Hoewel mijn reis net is begonnen, ben ik verder dan ooit’

Zo staat Patrick tegenwoordig als denker en als danser weer op het podium. Met landelijke voorstellingen voor basisscholen en bedrijven brengt hij het belang van het behoud van het regenwoud onder de aandacht. Het fonds voor de podiumkunsten heeft zijn show ondertussen zelfs financiering toegekend.

Kortom, het klopt weer. ‘Het programma heeft mijn passie een richting gegeven en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Alhoewel mijn reis pas net begonnen is, ben ik voor mijn gevoel nu verder dan ik ooit geweest ben.’


Reflectie door programmaleider 
Wiebe

Patrick wist al langer dat het roer om moest. Vanuit het programma ‘Betekenisvol ondernemen’ hebben we hem geholpen hier handen en voeten aan te geven. In de veilige omgeving van deze opleiding, heeft Patrick een intense, persoonlijke verdiepingsslag gemaakt. Hij durfde het onbekende in te stappen en zijn angst te omarmen, in plaats van te vermijden. Zo kan Patrick nu onvoorwaardelijk geven, door te doen wat hij leuk vindt: al dansend bewustwording creëren over het regenwoud, met ‘The Jungle Warrior’.

Sta jij wel eens stil?

In het verhaal van Patrick heb je kunnen lezen dat hij bijna letterlijk stil moest gaan staan. Bij de levensvragen die hij op dat moment had. Wie ben ik? Wat wil ik als ondernemer? Wat kom ik hier eigenlijk doen? Hoe kan ik van betekenis zijn? Mooie vragen waar hij een duidelijk antwoord op heeft gekregen in het programma ‘Betekenisvol ondernemen’.

Op welke momenten wordt van jou gevraagd dat je even stil mag staan? Ik ben benieuwd naar je antwoord. Als je er een keer over wilt sparren, mail me (Wiebe Bakker) gerust voor een vrijblijvende afspraak: wiebe@betekenisacademie.nl 

 

Ware voldoening ligt in het laten samenvallen van je talenten met dat waar de wereld behoefte aan heeft